Bailine trening

Om muskler og elektrotrening.

Det er hjernen som styrer musklene, og den gjør det med informasjon fra sansene og andre afferente impulser eller meldinger. Tverrstripet muskulatur kan også styres og tvinges ved hjelp av viljen, innen visse grenser.

Muskelfibrene aktiveres av impulser fra motoriske nerver, som deler seg og ender opp i motoriske endeplater.

En motorisk nervecelle og alle de musklene som den innerverer kalles en motorisk enhet.

Når nerveimpulsen når den motoriske endeplaten, frigjøres det acetylcholin, og når dette kommer i kontakt

med muskelfiberen, oppstår det en elektrisk impuls på overflaten av muskelfiberen. Fordi acetylcholinet overfører impulsen fra nerve til muskel, kalles et slikt stoff en overføringssubstans.

Den elektriske impulsen som nå er dannet på muskelfiberens overflate, er utgangspunktet for forandringer i

muskelfiberens indre, slik at den trekker seg sammen. Den «maskinen» som sørger for det består av to trådformede proteiner, aktivin og myosin, kjempemolekyler som ligger regelmessig ordnet i forhold til hverandre, omtrent som et trekkspill eller en borrelås.

Når muskelfiberen kontraheres, kan den forkorte seg til omtrent halvparten av opprinnelig lengde i avslappet tilstand. Kommer det bare en eneste impuls, varer sammentrekningen bare en bestemt og kort tid, ca. et tidels sekund. På en enkel impuls vil hver muskelfiber og hver motorisk enhet trekke seg sammen med en bestemt styrke, aldri hverken mer eller mindre.

Ved en vanlig muskelkontraksjon mobiliseres det flere motoriske enheter på en skreddersydd måte, slik at kontraksjonskraften passer perfekt til bevegelsen som skal utføres. Dette finstemte samspillet styres av hjernen, ikke minst på grunnlag av tilbakemeldinger fra musklene.

Hensikten med elektrotrening av nerver og muskler hos mennesker er å etterligne den naturlige prosess. Ved å levere en svak strøm som svarer til den som normalt går over nervecellemembranen ved en nerveimpuls, kan man få samme muskelkonsentrasjon som ved normale forhold.

Elektrotrening vil både bygge opp og vedlikeholde muskelmassen

Bailine har utviklet elektronisk treningsapparat som simulerer ulike former for trening. Apparatet foretar oppvarming av musklene ved å ta dem en og en om gangen, deretter trene alle musklene samtidig, og til slutt foreta uttøying ved behov.

Vi har programmer for hofter, midje, lår, mage, rygg med mere - Electrobics program som fatburner, babyboom, high and low impakt, intervalltrening, dybdemassasje - hudprogrammer for cellulite og hudoppstramminger.

Elektrotrening gir en lett form for styrketrening av musklene, setter i gang blodomløpet, strammer opp slapp hud og virker smertedempende. Du blir mer bevisst din egen muskulatur på grunn av den biofeedbackeffekten behandlingen har på sentral-nervesystemet. Apparatet motivere til økt daglig aktiv gymnastikk og trening.

Fordi behandlingen varieres med forskjellige typer behandlinger for hvert besøk, blir hvert besøk mer effektiv.

Mange forskningsrapporter dokumenterer at elektrotrening bygger opp muskelmassen på skadde pasienter. Den danske forskeren Dr. Thomas Mohr har påvist (se dadlnet.dk 10. april 2000) at elektronisk stimulering av lammet muskulatur gir en økning i maksimalt surstoff-opptak på 20-100 % og en økning av muskelmassen opp til 40 %. Pasientene sier at elektrotreningen gir et stort velvære, omtrent det samme som oppleves under og etter trening. Det finnes også en mengde dokumentasjoner på at elektrotrening virker smertedempende, noe som er til stor nytte for pasienter med kroniske smerter.

Undersøkelser i Sports Medicine 14 (2): 1992 viser at muskler også til friske mennesker blir sterkere med elektronisk muskeltrening. Dr. J. M. Kots (1971) påviser at muskelstyrken kan øke fra 38% til 50% etter kun 19 dager med elektrotrening. Forskingsrapporten påpeker at styrken ikke bare vil bli oppnådd på normalt friske mennesker, men også på veltrente atleter.

Elektrotrening ble bl.a. benyttet av de russiske vektløfterne under olympiaden i München i 1972. Elektrotrening er også brukt for å opprettholde personellets muskulatur ombord på militære ubåter. NASA har benyttet elektrotrening på astronautene i sitt romforskningsprogram for å hindre muskelsvinn ved vektløshet.

Bailine treningsapparat finnes kun i Bailine klinikkene, og skiller seg fra andre apparater f.eks ved at apparatet husker fra sist så du vil få den beste treningen, du kan trene hele kroppen samtidig, du kan varierer aktiveringen og styrken underveis for å nevne noe.

Apparatene er produsert i henhold til flere nasjonale og internasjonale kvalitetsstandarder. Simulatorene er Nemko-godkjent, og testet og godkjent som medisinsk apparat etter IEC sikkerhetsrutiner for USA og etter CE/EEA Europeiske direktiver (93/42/EEC)